onsdag den 9. marts 2011

God følstart

Skrevet af Filip Zwicky, Galopsport.dk

 

Tre hingsteføl indenfor 36 timer!

"Et succesfulde fynske opdrætterteam, Stald Jupiter og Stutteri Bøgely, har i en tid hvor den danske avl desværre er i kraftig nedgang rent produktionsmæssigt, for alvor øget stutterisatsningen. I fjor erhvervede fynboerne sig to engelske hopper i fol ved Gruppe-1-vinderne Dutch Art og Phoenix Reach, og begge hopper folede indenfor kort tid to velskabte hingsteføl. Derudover har historiens første føl efter Chinese Mandarin set dagens lys på samme stutteri.

7-årige Cow Girl (King's Best - Reveuse De Jour v. Sadler's Wells) er en placeret halvsøster til den i Frankrig Listed-placerede Nova Hawk (Hawk Wing). Derudover er hun halvsøster til avlshoppen Dream A Day, som allerede nu har produceret en vinder og Listed-placeret datter i Frankrig.
Cow Girl er i forvejen mor til en hoppeåring efter Phoenix Reach i England, og nu har hun bibragt den danske avl et hingsteføl efter samme far. Phoenix Reach (Alhaarth) havde en fremragende væddeløbskarriere med tre Gruppe-1-sejre i henholdsvis Canadian International, Hong Kong Vase og Dubai Sheema Classic. Han gik i stutteriet i 2007 på Irish National Stud, hvor han i dag står til en bedækningstakst på 2.500 sterling.
Stald Jupiter og Stutteri Bøgelys anden nye avlshoppe er Nova Zembla (Young Ern - Candarela v. Damister). Hun har tidligere haft to startende afkom, hvoraf det ene er dobbelt vinder. Hun blev erhvervet i fol ved Dutch Art (Medicean), der som 2-årig sejrede i både Prix Morny (Gr.1) i Deauville og Middle Park Stakes (Gr.1) i Newmarket.
Dutch Art er opstaldet på The National Stud til 5.000 sterling i bedækningstakst, og i Danmark er han nu far til et flot hingsteføl hos Stald Jupiter og Stutteri Bøgely.


Første afkom efter Chinese MandarinStutteri Bøgely har desuden taget imod historiens første føl efter Scandinavian Open Championship (Gr.3)-vinderen Chinese Mandarin (Kingmambo). Det skete da Final Appearance-datteren May Spirit folede en fuks hingst med nøjagtig samme aftegning i panden som sin far.
Chinese Mandarin, der ejes af svenske Erna van Doorn i Stall Amska, har fået chancen i den danske avl og begyndte denne del af karrieren i fjor på fynske Stutteri Laser.
"Vi har valgt at højne satsningen på dansk avl i en tid hvor opdrætterne desværre for alvor mærker efterdønningerne af finanskrisen. Sammen med Stutteri Bøgely har vi nu otte avlshopper, hvoraf en stor del af         dem har været til bedækning i udlandet", siger en glad og optimistisk Gert Larsen"

Se mere her:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar